Eesti õlleturg

 

Õlle tööstuslik tootmine algas Eestis 19. sajandil. Suurte õlletootjatena rikastavad Eesti õlleturgu tänapäeval A.Le Coq, Saku ja Viru Õlu. Nende kolme õlletehase tooted moodustavad suure enamiku kaupluste õllevalikust ning eksportõlledega levitavad Eesti õllekultuuri ka välismaale. 

Oma rolli mängivad Eesti õlleturul ka väiketootjad, kelle eksklusiivsem tootevalik on täis isikupära, mistõttu võidavad nad kiiresti õllerahva südamed. 

Kõige puhtamal kujul pastöriseerimata õlu ehk elav õlu on oma populaarsust kogunud vabaõhuüritustel, kui ka seda müüdavates pubides ja baarides. Kuigi elava õlle säilivusaeg on kaunis lühike kompenseerib seda tema hea ja naturaalne maitse.